SCRIPTS-pilot met MaaS-aanbieder GoAbout van start gegaan

25 september 2018
Op vrijdag 21 september werd in NIjmegen het Platform MaaS Heijendaal en Slim Roosteren gelanceerd. Dit gebeurde tijdens het congres ‘De Duurzaam Bereikbare Campus’. Vanuit het VerDuS SURF-project SCRIPTS is deze pilot vormgegeven en is GoAbout aangezocht als platformaanbieder. De SCRIPTS-onderzoekers zullen de pilot monitoren en evalueren op gebruik en functioneren van het platform én op effecten op overheids- en bedrijfsdoelen. Hieruit zullen lessen over de rol van deze platforms voor de toekomst worden geformuleerd. Bekijk ook de korte video met uitleg van het MaaS-platform!
Foto Erik van 't Hullenaar

Tijdens het congres werden kennis en ervaringen uitgewisseld op het gebied van infrastructuur, samenwerkingsverbanden, goederenlogistiek en nieuwe mobiliteitsservices. Het evenement was bedoeld voor iedereen die met het vraagstuk van de bereikbaarheid van campussen bezig is: overheden, ziekenhuizen, vervoersbedrijven, onderwijsinstellingen, adviseurs. Maar ook studenten en reizigers zijn nauw betrokken bij het mobiliteitsvraagstuk op de campus.

MaaS Heijendaal en Slim Rooseren 
Aan het einde van de middag werd het mobiliteitsplatform Mobility as a Service (MaaS) Heijendaal en Slim Roosteren geopend. MaaS Heijendaal maakt het mogelijk om met één druk op de knop vervoersmiddelen te boeken, betalen en ontsluiten (openen). De app GoAbout is hiervoor speciaal ontwikkeld en is ook al in andere steden beschikbaar. Reizigers kunnen met de app een Campusbike huren om naar hun werk te gaan, een compacte auto gebruiken en zelfs een ticket kopen voor het Openbaar Vervoer.Meer informatie op de website van SlimNijmegen.

 
DEEL: 

VERWANTE BERICHTEN

Agenda

Volg ons op twitter

Interviews met SURF'ers