MaaS-proef met nieuwe vervoersapp in 's Hertogenbosch

2 april 2019
Het SURF Pop-Up-project rond de opschaling van MaaS monitort sinds eind maart een proef met 2500 bewoners en bezoekers van het Paleiskwartier in ’s-Hertogenbosch. Zij kunnen nu via één app hun vervoer van deur tot deur regelen.
Via de gratis Beamrz-app kunnen zij deelauto’s, deelfietsen, taxi’s en openbaar vervoer plannen, boeken en betalen. Voor de proef is een samenwerking opgestart tussen overheden, kennisinstellingen en bedrijfsleven. De gemeente ’s-Hertogenbosch, provincie Noord-Brabant, Universiteit Twente, Brabant mobiliteitsnetwerk en het bedrijf Beamrz werkten eraan.

Bij de proef worden bewoners, bedrijven, onderwijsinstellingen en lokale mobiliteitsaanbieders, zoals Paleiskwartier Elektrisch en Van den Udenhout betrokken. Het is één van de eerste MaaS-proeven in Nederland. 

Tijdens de proef kunnen bewoners, gebruikers en bezoekers van het Paleiskwartier hun vervoer regelen via de Beamrz-app. Met de app op hun smartphone kunnen ze het vervoer plannen, boeken en betalen. Ook geeft de app toegang tot de vervoermiddelen, bijvoorbeeld deelauto’s, deelfietsen, taxi’s, openbaar vervoer en binnenkort kunnen mensen ook carpoolen via de app.

In de Beamrz store, een popup winkel in het Paleiskwartier plus een internetshop, kan men naast de gratis mogelijkheden aanvullende abonnementen aanschaffen, bijvoorbeeld op het gebruik van een elektrische fiets of de ov-fiets.

De proef duurt een half jaar. Daarna kan iedereen de app gebruiken. De proef is onderdeel van het landelijke Innovatieprogramma ‘Mobiele stad’. Hierbij voeren verschillende steden en provincies praktijkexperimenten uit. De experimenten zijn gericht op de integratie van mobiliteit, stedelijke ontwikkelingen en technologische innovatie.

 
DEEL: 

VERWANTE BERICHTEN

Agenda

Volg ons op twitter

Interviews met SURF'ers